Te rijpe bananen in huis? Bak dan dit bananenbrood!
Ik gebruik al jaren dit basisrecept: smeuïg, luchtig en perfect zoet, ondanks dat er geen suikers aan zijn toegevoegd. Het fijne aan dit recept is dat je kan afwisselen met de ingrediënten en toppings. De ene keer houd ik het simpel met wat walnoten maar de andere keer voeg ik cacaopoeder en chocolate chips toe voor een chocolade variant. Ideaal als gezond tussendoortje en ook makkelijk om in plakken in te vriezen.
Tip: je bananen zijn rijp genoeg als ze bruin gespikkeld zijn en bijna van de tros af vallen.
Wat heb je nodig?
🌱 3 rijpe bananen (geprakt)
🌱 3 eieren
🌱 60 ml (plantaardige) melk
Mix en voeg vervolgens toe:
🌱110 g fijngemalen havermout (havermeel)
🌱 90 g amandelmeel
🌱 1 el kaneel
🌱 1 tl zout
🌱 1 tl vanille extract
🌱 1 el bakpoeder
Mix en voeg vervolgens toe:
🌱 handje walnoten
🌱 5-6 fijngesneden medjoul dadels
Verhuis het beslag naar een bakblik dat je bedekt met bakpapier. Snijd een banaan in de lengte doormidden en leg deze op de bovenkant met de platte kant van de banaan naar boven. Bak het geheel voor 40-45 minuten op 180 graden. Laat goed afkoelen voor je aansnijdt en geniet ervan!